Renunță mai ușor la dulciuri în 6 pași - Natur House

Renunță mai ușor la dulciuri în 6 pași

Dacă și ție ți s-a întâmplat să te furișezi după ceva dulce la o oră târzie, iar asta ți-a adus câteva kilograme în plus, este timpul să iei măsuri. S-ar putea să întâmpini dificultăți în a scăpa de pofta de desert sau în a te abține de la ciocolata pe care ai primit-o de Valentine’s Day. 

Așadar, noi am găsit pentru tine cei 6 pași, care odată urmați, te vor conduce la obiectivul tău:

  • Stai departe de alimentele procesate

Alimentele procesate merg mână în mână, mai ales când vine vorba despre dependența pe care ele o produc. Ambele sunt responsabile pentru producerea dopaminei, neurotransmițătorul plăcerii, urmând să se instaureze adicția – zahărul creează dependență.

  • Contribuie la creșterea nivelului serotoninei din corp

Serotonina, cunoscută de asemenea ca „hormonul fericirii”, poate fi ridicată prin alimentația sănătoasă, exerciţii fizice şi un program de somn adecvat. Atunci când nivelul de serotonină este scăzut, eşti mai puţin susceptibil de a avea poftă de dulciuri.

  • Bea cât mai multă apă

Ai putea crede că uneori corpul tău cere zahăr, atunci când de fapt el este doar deshidratat şi are nevoie de apă. Dacă nu îţi place să bei apă, atunci poţi încerca să o combini cu zeamă de lămâie sau să o îndulceşti cu un sirop. 

Tip: Consumă o cană de ceai verde de-a lungul mesei. Astfel, corpul tău nu va mai simți nevoia de desert.

  • Consumă alimente și băuturi fermentate

Alimentele şi băuturile fermentate sunt probabil cel mai important mod de a reduce sau chiar elimina pofta de zahăr. Consumă lichide probiotice fermentate pentru a reduce pofta de zahăr pe moment şi pentru a restabili echilibrul la nivelul organismului.

  • Păstrează nivelul de zahăr din sânge echilibrat

În loc să consumi două mese principale, mari, pe zi, mai bine consumă mese puţin mai des şi cantităţi mai mici de mâncare, pentru a evita scăderea nivelului de zahăr din sânge. În mod ideal, este bine să consumi mesele cu proteine animale între orele 11:00 – 14:00 şi ai grijă ca masa de seară să conţină cel puţin una dintre seminţele tale preferate fără gluten, din cereale integrale, cum ar fi quinoa, mei sau hrişcă.

Tip: Înlocuiește zahărul de câte ori ai această posibilitate. Poți integra, în alimentația ta, carobul – pudra de roșcove – o alternativă ideală a pudrei de cacao.

Acest supliment te poate ajuta în lupta cu dulciurile, deoarece îți scade pofta și contribuie la metabolizarea glucidelor. De asemenea, Drenanat Crom & Zinc reduce mâncatul în exces pe fond emoțional, devenind un aliat de încredere în orice dietă.

Ți se par utile sfaturile de mai sus? Desigur, pentru mai multe sfaturi, îndrumări, planuri alimentare și metode de a pierde kilogramele nedorite, solicită o programare la unul din centrele Natur House și vino cu încredere!