Prăjitură bundt cu ovăz

Prăjitură bundt cu ovăz

Ingrediente

    • 3 căni cu ovăz

    • 3 ouă

    • 3 linguri cu miere (sau alt îndulcitor)

    • 3/4 cană sos de mere

    • 220 g iaurt simplu

    • 2 linguri ulei de măsline

    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau 1 plic de praf de copt

    • 1 linguriță scorțișoară

    • merișoare deshidratate, stafide, nuci, bucățele de ciocolată neagră – opțional

Rețeta

Mod de preparare:

Râșnește ovăzul sau dă-l prin blender până când rezultă o făină fină. Într-un castron, amestecă o  împreună cu celelalte ingrediente. Aluatul rezultat, toarnă-l  într-o tavă de silicon sau pentru prăjitură bundt de dimensiuni standard și care a fost unsă în prelabil cu unt. Coace prăjitura bundt timp de 50-55 minute la 150 grade Celsius până când se rumenește. După ce s-a copt, las-o în tavă să se răcească timp de 10 minute, apoi poți presăra pe deasupra făina de cocos folosind o sită, pentru a-i conferi acel aspect de prăjitură pudrată cu zahăr.

Poftă bună!