Știai că peștele este printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă?
Este încărcat cu nutrienți importanți, precum proteine și vitamina D.
Peștele este, de asemenea, o mare sursă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corp și mai ales pentru creier.
Iată 3 beneficii ale consumului de pește
1. Este bogat în nutrienți importanți
Peștele este plin cu mulți nutrienți care lipsesc în corpul nostru.
Aceasta include proteine de înaltă calitate, iod și diverse vitamine și minerale. Speciile grase de pești sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Asta pentru că peștele gras, inclusiv somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroule, sunt mai mari în nutrienți pe bază de grăsimi.
Se recomandă consumul de pește cel puțin o dată pe săptămână.
2. Poate scădea riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale
Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente două cauze ale morții premature în lume.
Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca. Persoanele care mănâncă pește în mod regulat au un risc mai mic de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și deces prin boli de inimă.
3. Conține nutrienți care sunt cruciali în timpul dezvoltării
Acidul docosahexaenoic gras (omega-3) este important în special pentru dezvoltarea creierului și a ochilor.
Din acest motiv, se recomandă adesea femeilor însărcinate și care alăptează să mănânce destui acizi grași omega-3. Cu toate acestea, unii pești au un conținut ridicat de mercur, ceea ce este legat de probleme de dezvoltare a creierului. Astfel, femeile însărcinate ar trebui să mănânce numai pește cu mercur scăzut, precum somon, sardine și păstrăv.
Peștele este o sursă minunată de proteine de calitate superioară. Ba mai mult, beneficiile sunt numeroase. Include în dieta ta pește și vei vedea schimbări în bine.