Pate de linte

Pate de linte

27

Ingrediente

  • 200 g linte roșie
  • 120 g ceapă roșie
  • sare – după gust
  • 30 g țelină
  • 120 g ardei capia roșu
  • 100 g morcovi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • un praf de piper cayenne
  • ¾ linguriță de boia dulce
  • ½ linguriță curry
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3-4 fire de ceapă verde

Rețeta

Mod de preparare:

1. Lintea hidratată se pune la fiert în apă cu sare, iar când este fiartă se scurge de apă și se lasă la răcit în strecurătoare.
2. Se toacă țelina, morcovul și ardeiul, se sotează 5-7 minute cu puțin ulei, cu boia dulce și cu piperul cayenne, iar la final se adaugă și usturoiul.
3. Punem lintea fiartă într – un blender împreună cu legumele sotate și procesăm pentru a obține pateul.
4. Pateul obținut se pune într – un bol și pe deasupra presărăm pătrunjelul și ceapa verde tocat.

Notă: Se poate servi la mic dejun, la prânz sau chiar la cină.