Năut cu spanac și ciuperci

Năut cu spanac și ciuperci

Ingrediente

  • 200 g năut;
  • 800 g spanac proaspăt;
  • 4 ciuperci champignon medii;
  • 2 cepe roșii;
  • 4 căței de usturoi;
  • Sare

    Piper

    ½ lingurițe chimion

    ½ lingurițe piper cayenne

    125 ml supă de legume

    4 linguri de ulei de măsline

    2 linguri de coriandru prospăt mărunțit.

Rețeta

Lăsați năutul peste noapte la înmuiat în apă rece. Scoateți năutul în ziua următoare și lăsați–l să se scurgă. Fierbeți–l aproximativ 60 de minute, după care scurgeți–l.

Curățați și spălați spanacul. Curățați ciupercile de coajă și tăiați–le. Curățați usturoiul de coajă , apoi tăiați-l.

Puneți o treime din spanac într –o tigaie mare, cu jumătate din ciuperci, acoperiți cu usturoiul și năutul, apoi condimentați. Repetați această procedură. Ultimul strat va fi spanacul.

Turnați supa de legume peste și stropiți cu ulei de măsline pe desupra. Lăsați acest amestec să fiarbă, la temperatură redusă, aproximativ 30 de minute. Mai adăugați supă dacă este necesar. Amestecați cu năutul și serviți presărat cu coriandru.

Poftă bună!