Gustările între mese

Gustările între mese: de ce sunt necesare și ce ar trebui să conțină?

De obicei, între mesele principale trec aproximativ 4-5 ore: perioadă în care îți vei dori cu siguranță să mănânci, iar acest lucru este absolut normal. În circa 2-3 ore, stomacul digeră complet alimentele primite la micul dejun, masa de prânz sau cină, iar organismul are nevoie de o întărire alimentară.
Este important să nu te lași pradă senzației de foame și să nu consumi prăjituri, chifle sau alte produse alimentare care conțin calorii goale, zero vitamine și minerale și care te vor energiza pentru maximum o oră, după care din nou o să ți se facă foame.

O gustare hrănitoare înlătură senzația de foame timp de mai multe ore și are un conținut bogat de nutrienți.
Pe parcursul zilei, îți recomandăm să consumi câte 1-2 gustări, cel mult trei. Acest lucru îți va permite să te simți bine, să fii activ și plin de energie, iar seara nu vei avea o dorință nebună de a mânca tot conținutul frigiderului.
În primul rând, alimentele recomandate pentru gustări sunt fructele proaspete și cele uscate.
Dar îți amintim că ele conțin o cantitate mare de fructoză (de cele mai multe ori), astfel încât consumul acestora este posibil numai înainte de prânz – sunt ideale pentru o gustare între micul dejun și cină. De asemenea, în această perioadă a zilei, poți mânca brânză de vaci cu o banană
sau un măr, iaurt natural sau un baton sănătos și hrănitor.

Îți recomandăm batoanele Natur House Baritas Slimbel System, care sunt caracterizate prin prezența de proteine (lapte), glucide, lipide, minerale și vitamine formulate într-un mod echilibrat, astfel încât să constituie o
gustare completă și corectă din punct de vedere nutrițional.
Nucile și semințele sunt, de asemenea, o gustare excelentă, doar dacă le consumi în cantități rezonabile: 20-30 grame pe zi, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi.
Aceste gustări sunt utile pentru persoanele care încearcă să slăbească, dar și pentru cele care doresc să-și mențină greutatea. Seara, gândește-te în prealabil la ce o să mănânci în timpul zilei următoare, mai ales dacă lucrezi la birou. Poate ar fi mai bine să iei ceva sănătos și hrănitor cu tine de acasă, ca să nu mai alergi la magazin după o altă ciocolată sau pateu.