Chiftele de pește în sos de roșii

Chiftele de pește în sos de roșii

Ingrediente

  • 400 grame de ton proaspăt
  • ulei de măsline
  • 55 grame de muguri de pin
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • sare , piper
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • 100 grame de miez de pâine
  • 25 grame de parmezan dat prin răzătoare
  • 2 ouă
  • zeama de la o lămâie

Rețeta

Ingrediente pentru sosul de roșii (4 porții):

  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 4 căţei de usturoi tăiaţi fin
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 2 conserve de roşii decojite (800 grame)
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Mod de preparare:

Sosul de roșii:

  • Într-o cratiţă mare adaugă câteva linguri de ulei de măsline, ceapa şi usturoiul şi sotează totul până când se înmoaie toate ingredientele. Adaugă apoi oregano, roşiile din conservă, sarea şi piperul.
  • Lasă la foc mic timp de aproximativ 15 minute iar la final adaugă câţiva stropi de oţet din vin roşu pentru un gust mai intens.

 

Chiftelele:

  • Taie tonul în bucăţi potrivite iar bucățile obținute pune – le într – o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline împreună cu mugurii de pin şi scorţişoara. Asezonează totul cu sare şi piper şi prăjeşte peştele pe ambele părţi timp de un minut.
  • Ia tigaia de pe foc şi pune amestecul într-un bol încăpător; lasă la răcit 5 minute, după care adaugă oregano, pătrunjelul, miezul de pâine, parmezanul, ouăle  şi zeama de la o lămâie.
  • Amestecă ingredientele astfel încât toate aromele să se întrepătrundă şi șă se formeze o compoziție omogenă, iar apoi formează biluţe de mărimea unei nuci. Chifteluțele obținute lasă-le la frigider într-o tavă, timp de circa 60 de minute.
  • În tava cuptorului punem hârtie de copt și peste așezăm chiftele pe care le stropim cu puțin ulei de măsline și le băgăm în cuptor până se rumenesc.
  • După ce le scoatem din cuptor le punem în sosul de roșii și peste presărăm pătrunjelul proaspăt tocat.

 

Poftă bună!