Cât de benefic este consumul de ananas - Natur House
ananasul si beneficiile sale

Cât de benefic este consumul de ananas

Ananasul este un fruct exotic bogat în vitamine, antioxidanți, fibre și bromelaină, o enzimă care contribuie la reglarea sistemului imunitar. De asemenea, ananasul prezintă un conținut ridicat de magneziu – un antioxidant puternic, de tiamină și de vitamine B1 și B6 – implicate în producția de energie.

Un bol mic de ananas tăiat cubuleţe – aproximativ 80 de grame – conţine 38 de kilocalorii, 87% apă, 10 grame de carbohidraţi, şi 1 gram de fibre alimentare, indicele glicemic fiind mediu. Dacă se consumă sub formă de suc, scade cantitatea de vitamina C şi fibre, şi creşte viteza de absorbţie a glucidelor în intestin, cât şi cantitatea de calorii la suta de grame.

 

Beneficii ale ananasului

 

Susține sistemul imunitar – ananasul conține cantitatea recomandată de vitamina C, principala substanță, care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

 

Întărește oasele – ananasul conține 75% din cantitatea recomandată de mangan, mineralul esențial pentru dezvoltarea unor oase puternice și a unor țesuturi sănătoase. Manganul ajută și la prevenirea osteoporozei. 

 

Promovează sănătatea digestiei – la fel ca și alte fructe sau legume, ananasul conține fibre esențiale pentru o digestie sănătoasă, promovând buna funcționare a intestinelor. Totodată, bromelaina este un ajutor digestiv, datorită capacității sale de digerare a proteinelor.

 

Previne hipertensiunea arterială – pentru că este bogat în potasiu, ananasul reduce cantitatea de sare din organism și duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiune arterială.

 

Menține o vedere bună – vitamina A din compoziția ananasului ajută la menținerea vederii perfecte, deoarece protejează de degenerare maculară, o boală care poate apărea odată cu înaintarea în vârstă.

 

Mai mult decât atât, ananasul conține doar 50 de calorii, fiind recomandat în curele de slăbire.

 

Ca orice alt aliment, și ananasul trebuie consumat cu moderație pentru a te putea bucura de beneficiile pe care le oferă organismului tău.

Te-am convins să consumi ananas mai des?