Care este desertul cel mai benefic: răspunsul nutriționiștilor - Natur House

Care este desertul cel mai benefic: răspunsul nutriționiștilor

În anotimpul cald, niciun desert nu poate fi mai savuros decât o îngheţată, iar pe lângă faptul că este un alint pentru papilele gustative, îngheţata joacă un rol benefic asupra sănătăţii. Experții susțin că este mult mai bine să mănânci înghețată decât tort sau ciocolată. 

Înghețata din lapte este considerată ca fiind cea mai utilă, întrucât conține o cantitate mică de grăsimi și calorii. În plus, aceasta are mult calciu și fosfor, care sunt oligoelemente prețioase pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, conține potasiu și magneziu, care au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, și vitamine B, necesară pentru buna funcționare a sistemul nervos.

În același timp, nutriționiștii au menționat că beneficiile consumului de înghețată sunt strâns legate de calitatea și proveniența ingredientelor sale: poate fi considerată cu adevărat bună pentru sănătate, înghețata pentru fabricarea căreia se folosesc lapte și smântână naturale. De asemenea, în rețeta sa este permisă o cantitate mică de unt și zahăr, însă uleiul vegetal emulgatorii, conservanții și coloranții chimici nu trebuie să fie prezenți în compoziția unei înghețate calitative. 

Evident, este de preferat consumul de înghețată artizanală naturală și bio în detrimentul celei preparate industrial. Diferențele între cele doua tipuri de înghețată sunt majore și pornesc în primul rând de la ingrediente, continuând cu modalitatea de preparare sau cu timpul de prezentare și vânzare a produsului finit. Înghețata artizanală pe lângă faptul că în componență are ingrediente naturale, este oferită spre vânzare doar în ziua în care a fost preparată.

Găsiți aici: https://natur-house.ro/inghetata-naturtrufas/ o rețetă delicioasă și sănătoasă – Înghețata Naturtrufas, numai bună de savurat alături de familie.

Pentru cei care nu consumă lapte, specialiștii recomandă prepararea sorbetelor – acestea pot fi o alternativă excelentă la înghețata clasică. Pentru a prepara sorbetul acasă, mărunțiți fructele cu un blender, distribuiți masa în forme și plasați-le în congelator.