Bomboane – jeleu din fructe

Bomboane – jeleu din fructe

Ingrediente

    • 4 căni de fructe (cireşe, căpşune, afine, portocale…)

    • 6 linguri de gelatină pudră

    • ½ suc de lămâie

Rețeta

Mod de preparare:

Fructele se spală și se pasează în blender. Compoziția obținută se scurge folosind o strecurătoare; ar trebui să rezulte aproximativ 2 căni de suc.

Jumătate din cantitatea de suc se toarnă într-o cratiţă, iar restul de suc se lasă într-un bol, peste care se toarnă gelatină şi se lasă să acţioneze timp de câteva minute.

Cratiţa cu suc se pune pe foc, la foc mediu, iar după ce se încălzeşte se adaugă amestecul de suc şi gelatină.

Se amestecă bine pentru omogenizarea compoziţiei; Se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă din nou. Pe parcursul procesului de fierbere, compoziţia trebuie urmărită cu atenţie pentru ca sucul să nu dea în clocot.

Sucul se toarnă în forme mici sau într-o tavă mare de copt şi se lasă la frigider cel puţin 8 ore.

Jeleul se taie în tavă în bucăţi mici şi se modelează în formă de bomboane.

Dacă rezultatul nu e cel dorit, tava se pune la congelator timp de 30 minute – 1 oră, apoi se încearcă din nou.

Poftă bună!