Accelerează-ți metabolismul prin câțiva pași simpli - Natur House

Accelerează-ți metabolismul prin câțiva pași simpli

Metabolismul este un termen, care descrie toate reacțiile chimice din corpul tău. Toate aceste reacții îți țin organismul în viață și îl ajută să funcționeze normal. Cu cât este mai accelerat metabolismul tău, cu atât arzi mai multe calorii și slăbești mai ușor. Un metabolism ridicat poate, de asemenea, să îți ofere energie și să te facă să te simți mai bine.

Noi avem pentru tine câțiva pași care să te ajute să îți accelerezi metabolismul.

Consumă proteine la fiecare masă

Mâncarea îți poate accelera metabolismul pentru câteva ore. Acest lucru se numește „efectul termic al mâncării”, cauzat de caloriile extra necesare pentru a digera, a absorbi și a procesa nutrienții din mâncarea ta. Proteinele produc cel mai mare efect termic, accelerând metabolismul cu 15-30%, în comparație cu grăsimile care accelerează cu 0-3% și cu carbohidrații care accelerează cu 5-10%. De asemenea, proteinele te ajută să te simți mai plin și să nu mănânci peste măsură.

Bea multă apă 

Persoanele care beau apă în loc de sucuri pline de zahăr au mai multe șanse să piardă kilogramele în plus. Asta deoarece sucurile conțin calorii, așadar înlocuindu-le cu apă, vei reduce aportul de calorii.

Stai mai mult în picioare

Dacă ai un job de birou, încearcă să te mai ridici din când în când pentru a mai scurta timpul în care șezi. Statul prea mult pe scaun poate cauza mai multe probleme sănătății tale.

Bea ceai verde

Ceaiul verde îți accelerează metabolismul  cu 4-5% și este scăzut în calorii, ceea ce îl face să fie indicat atât pentru pierderea kilogramelor în plus, cât și pentru menținerea unei greutăți corporale optime.

Mănâncă picant

Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță care îi va oferi boost-ul necesar metabolismului tău. Cu toate acestea, nu multe persoane pot suporta iuțeala de care este nevoie pentru ca efectele să fie sesizabile.

Nu neglija somnul

Lipsa somnului are legătură cu creșterea riscului de apariție a obezității, iar acest lucru se datorează efectelor pe care privarea de somn le are asupra metabolismului.

Bea cafea

Cafeina din cafea accelerează metabolismul cu 3-11%. Exact ca ceaiul verde, cafeaua ajută la arderea grăsimilor. 

Acum că ai aflat toate aceste lucruri, ține cont de ele și bucură-te de o siluetă cât mai fit, fără a exagera cu nimic. Ține minte: toate aceste sfaturi trebuie aplicate în mod moderat. Programează-te la centrul Natur House și lasă-te pe mâinile specialiștilor noștri, care vor crea un plan alimentar special pentru tine.