Cum să întărești imunitatea copiilor în sezonul rece - Natur House

Cum să întărești imunitatea copiilor în sezonul rece

Toamna este un anotimp frumos al anului, copii se întorc cu zâmbetul pe buze înapoi în clase, iar întreaga lume capătă o nouă culoare. Însă trecerea de la lunile calde la cele reci, mai ales dacă este una bruscă, poate pune sistemul imunitar la încercare, îndeosebi în cazul copiilor. Vezi cum să întărești imunitatea copiilor în sezonul rece. 🍁

Afecțiunile pot fi variate, de la cele ușoare, cum ar fi tusea și răcelile, comune în această perioadă, până la afecțiuni mai grave, de aceea este bine să ne asigurăm că cei mici au un sistem imunitar pregătit. Soluțiile sunt variate, de la o nutriție potrivită până la un program de somn bine definit.

  • Nutriția

Sunt multe metode prin care îi poți asigura copilului tău o imunitate sporită prin alimentație.

Consumul de produse sezoniere îi poate oferi copilului vitaminele și mineralele necesare. Prezente în acest sezon sunt cartofii dulci, care oferă o sursă bună de vitamine, carbohidrați și fibre, sfecla roșie este o sursă ideală de antioxidanți, broccoliul este o sursă inedită de vitamina C și potasiu, uleiul de pește este foarte bogat în acizi grași Omega-3, și lista poate continua.

  • Somnul

Somnul și odihna reprezintă două aspecte foarte importante din viața unui copil. Un program bine definit este foarte important, deoarece ajută sistemul imunitar al copilului să lupte împotriva virușilor. De aceea se recomandă ca programul copiilor să aibă între 10 și 12 ore de somn pe zi.

  • Activitatea fizică

Datorită virușilor care își fac apariția în acest anotimp este foarte important ca corpul să fie în formă, de aceea este recomandat un program zilnic de activitate, care poate varia între 30 și 60 de minute, în funcție de vârsta și constituția copilului.

  • Suplimente naturale

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți îmbunătăți imunitatea celui mic sunt suplimentele naturale pe baza de fructe, legume și plante. De exemplu, produse care au în compoziția sa propolis, echinaceea sau pin întăresc imunitatea și îi ajută pe cei mici să facă față acestei perioade.

Toamna este un anotimp care poate lua pe nepregătite sistemul imunitar al copiilor, iar așa cum prevenția este mult mai bună decât tratamentul, întărirea imunității este cea mai bună alegere pe care o poți lua pentru copilul tău.