Ingrediente
Rețeta
Mod de preparare:
- Ceapa se sotează împrună cu usturoilu, curry-ul, scorțișoara, năutul, orezul și menta, câteva minute până când se întrepătrund aromele. Se adaugă 1 cană cu apă și se lasă la fiert până când orezul absoarbe toată apa. Condimentăm cu sare și piper și îl lăsăm la răcit.
- După ce s -a răcit amestecul se pot rula sarmalele. În fiecare frunză de viță punem câte o linguriță din compoziția obținută și le rulăm.
- Sarmăluţele se aşează ordonat într-o oală de lut, pe fundul căreia s-a pus un pic de ulei de masline şi s-a făcut un pat din frunze de viţa, care vor păstra aroma.
- Se amestecă zeama de lamaie cu apa şi cu roşiile şi se toarnă peste sarmale.
- Se acoperă cu câteva frunze de viţă, se pune capacul, şi se dau la cuptor la 170 grade, pentru 1 ora jumatate – aproximativ, sau până cănd orezul este gata.
Poftă bună!