Cum să ne pregătim de iarnă în 6 pași simpli

Cum să ne pregătim de iarnă în 6 pași simpli

Toamna este un moment pentru a ne bucura de căderea frunzelor, de puloverele confortabile și de dovleacul copt, dar nu trebuie să uităm că iarna este chiar după colț.
Unii dintre noi adoră vremea rece și așteapă cu nerăbdare sărbătorile. Cu toate acestea, pentru mulți alții, iarna înseamnă vreme rece, zile scurte, întunecate și stres produs de lipsa soarelui.
Indiferent de tabăra în care te afli, nu este un secret faptul că trebuie să avem grijă de noi în această perioadă.
Acordă-ți timp pentru tine și focusează-te pe sport, pe mentalul și emoționalul tău, astfel încât să prosperi pe tot parcursul sezonului de iarnă.
Iată 6 sfaturi care te vor ajuta sa ai o iarnă de vis.

  1. Stai hidratat
    În lunile cele mai reci, este firesc să consumăm mai multă cafea, ceai sau ciocolată caldă, dar nu uita să bei și multă apă. S-ar putea să nu te simți la fel de însetat ca și vara, dar corpul tău trebuie să rămână hidratat pentru a funcționa corect.
    Suplimentează-ți consumul de apă consumând alimente cu un conținut ridicat de apă. Adaugă apă de cocos sau apă simplă în smoothie-urile tale și folosește un umidificator în casă.
  2. Sportul este important
    Când zilele sunt mai scurte și vremea este rece, corpurile noastre vor în mod natural să încetinească ritmul. Evitarea activității fizice ne poate determina însă să începem să ne simțim greoi și obosiți. Bucură-te de aerul proaspăt în timp ce faci o plimbare sau pur și simplu poți să faci puțin sport acasă.
  3. Mănâncă sănătos
    Fusul orar de iarnă și programele aglomerate înseamnă adesea că te îndrepți spre mâncare de tip fast-food. Concentrează-te pe alimentație pe parcursul acestor lunilor.
    Pentru un efect și mai mare, adăugă în alimentația ta alimente care stimulează starea de spirit precum fructe de pădure, verdeață și nuci. Menținerea corpului bine hrănit îți va oferi energia necesară de care ai nevoie pentru a trece cu brio de zilele aglomerate.
  4. Gestionează-ți stresul
    Indiferent dacă iubești sărbătorile sau nu te entuziasmează foarte tare, toată agitația poate provoca stres suplimentar. Chiar dacă esti probabil mai aglomerat decât de obicei, ia-ți cel puțin 10-30 de minute în fiecare zi pentru a face ceva ce îți place.
  5. Meditează
    Practicarea meditației și a atenției creează multe beneficii, inclusiv reduce stresul și te relaxează fizic. Poți începe cu un exercițiu de respirat.
  6. Fii mai bun și împarte fericire
    Fă-ți un obicei în a gândi pozitiv. În fiecare zi, încearcă să te gândești la cel puțin un lucru pentru care ești recunoscător și fericit. Ia-ți un moment să te gândești asupra modului în care acel lucru îți îmbunătățește cu adevărat viața. Acest obicei te va face mai fericit.