Ingrediente:
- 500 g linte roşie
- 1 cartof mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 4-5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Rețeta
Mod de preparare:
Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, cartoful şi morcovul, toate tăiate cuburi.
Pregătim un sos din usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline (se amestecă toate şi se pasează cu blenderul).
Când lintea şi celalalte legume au fiert, le pasăm cu ajutorul blenderului până obţinem o cremă.
Adăugăm o lingură de ulei şi potrivim de sare şi piper. Dacă vi se pare prea groasă, puneţi 3 linguri de lapte.
Mai lăsăm supa-cremă încă 5 minute la foc mic.
Se pune în farfurii şi se serveşte cu crutoane.
Poftă bună!
Bună ziua, sosul cand se adaugă? nu se specifica prea clar. Multumescu!