Băuturi sănătoase din plante, fructe și legume - Natur House
băuturi sănătoase

Băuturi sănătoase din plante, fructe și legume

Știm deja că băuturile carbogazoase, bogate în zahăr, coloranți și conservanți sunt foarte dăunătoare pentru siluetă și pentru sănătate, iar uneori am vrea să bem și altceva în afară de apă. Vestea bună este că avem destule opțiuni la dispoziție când vine vorba de băuturi și acestea ne oferă și beneficii pentru sănătate. În cele ce urmează, vă propunem câteva dintre ele.

Ciocolata caldă

Ciocolata cu siguranță nu este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la o băutură sănătoasă, însă există diferite tipuri de ciocolată caldă cu care ne putem răsfăța din când în când, fără să ne facem grijă pentru siluetă. Ciocolata neagră, cea cu un conținut ridicat de cacao, conține triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei, substanță ce influențează în mod pozitiv starea noastră de bine. Reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului sunt alte două beneficii pe care le oferă această băutură gustoasă. Îți recomandăm pliculețele Apinat Cacao, ce se pot prepara cu apă sau cu lapte degresat și astfel obții o băutură gustoasă, numai bună pentru micul dejun.

Apa cu lămâie

Despre sucul de lămâie se știe că este foarte sănătos, însă nu este indicat să fie consumat ca atare, având un grad ridicat de aciditate. În schimb, diluat cu apă, sucul de lămâie previne îmbătrânirea prematură, menține sănătatea pielii și îmbunătățește digestia.

Sucul de merișoare

Merișoarele au un conținut ridicat de antioxidanți, prevening apariția afecțiunilor cardiovasculare, tratează inflamațiile și previn infecțiile urinare. Sucul de merișoare oferă toate aceste beneficii, așa că te poți bucura din când în când de câte un pahar, însă în cantități moderate.

Ceaiul verde

Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, alături de cafea. Ceaiul verde care provine din frunze nefermentate are cel mai mare conținut de antioxidanți numiți polifenoli, care combat acțiunea dăunătoare a radicalilor liberi. În plus, ceaiul verde este util și pentru menținerea siluetei, deoarece accelerează arderile de grăsimi.

Ceaiul de păpădie

Tot din categoria ceaiurilor, ceaiul de păpădie este un foarte bun diuretic și detoxifiant. Frunzele de păpădie sunt utilizate în tratamentul artritei, gutei, probmelor gastrointestinale, edemului și afecțiunilor pielii. Rădăcinile de păpădie pot fi prăjite și folosite ca înlocuitor pentru cafea. Conținutul ridicat de inulină fac din ceaiul de păpădie o sursă bună de bacterii benefice pentru intestin.

Ceaiul de urzici

Chiar dacă nu sunt deloc plăcute la atingere, urzicile sunt un adevărat izvor de sănătate. Acționează ca un tonic hepatic și sprijină buna circulație a sângelui, sistemul imunitar, sistemul nervos și sistemul digestiv. Urzicile sunt bogate în magneziu, având capacitatea de a reduce crampele musculare.

Ceaiul din frunze de zmeură

Ceaiul din frunze de zmeură are o istorie îndelungată în sănătatea femeilor, în special în timpul sarcinii și al travaliului, pentru a preveni hemoragia postpartum. Datorită efectului de uscare a taninelor, frunzele pot fi folosite ca o apă de gură în tratarea amigdalitei, în tratarea afecțiunilor cutanate și infecțiilor tractului urinar. Frunzele de zmeură sunt bogate în nutrienți, inclusiv vitaminele B, calciu și fier.

Sucul de pepene roșu

Bogat în antioxidanți, în special în vitaminele A și C, dar mai ales în betacaroten, pepenele roșu este un adevărat deliciu în perioada verii. Licopenul din compoziția pepenelui roșu previne riscul apariției cancerului de prostată.

Sucul de afine

Afinele sunt o alegere excelentă pentru alimentația zilnică, deoarece acestea nu numai că au un gust minunat, ci conțin și o cantitate mare de antioxidanți. Sucul de afine reglează nivelul glucozei în sânge și scade colesterolul, reducând riscul apariției bolilor de inimă și a diabetului. Antocianina, un antioxidant care se găsește în afine, este un foarte eficient agent antibacterian și de creștere a imunității. Afinele au un conținut ridicat de fier, iar conținutul lor de vitamina C îmbunătățește vederea nocturnă, contribuie la formarea colagenului și la menținerea gingiilor sănătoase.

Apa de cocos

Este bogată în carbohidrați, potasiu și sodiu și este utilizată adesea ca băutură hidratantă în multe părți ale lumii.

Laptele vegetal

Ești alergic la laptele de vacă? Laptele vegetal obținut din migdale, nucă de cocos, ovăz, quinoa sau orez este o bună alternativă. Laptele de migdale are mai multă vitamina E, deoarece este obținut din migdale măcinate. Laptele de cânepă obținut din semințe de cânepă înmuiate în apă furnizează o cantitate semnificativă de acizi grași omega-6 și omega-3 și proteine.

Sucul de aloe vera

Sucul de aloe vera este utilizat pentru ameliorarea artritei, pentru tratarea constipației, a  diabetului , ulcerului și migrenelor. În combinație cu apă și puțin suc de lămâie este o băutură hidratantă și energizantă.

Sucurile din legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt o sursă extraordinară de vitamine și minerale, bogate în glucosinol și vitamina K, ambele având o influență  foarte benefică  asupra organismului. Au un conținut mare de clorofilă, eficientă împotriva tuturor formelor de cancer.

Sucurile din legume și fructe nu trebuie însă să înlocuiască apa și este recomandat să fie consumate cu moderație.