Ce să mănânci și ce să eviți ca să scapi de celulită - Natur House
scapă de celulită

Ce să mănânci și ce să eviți ca să scapi de celulită

Celulita este o problema cu care se confruntă foarte multe persoane, în special femeile și nu este neapărat cauzată de kilogramele în plus. Chiar și persoanele care au o greutate normală pot avea celulită, deoarece este cauzată de diferiți factori. Nu există tratamente miraculoase pentru a scăpa de celulită, însă atunci când descoperi care este cauza celulitei, aceasta poate fi redusă sau chiar eliminată prin intermediul alimentației, al exercițiilor fizice care stimulează circulația și a masajului anticelulitic.

Care sunt factorii care cauzează apariția celulitei?

Celulita apare pe fondul alimentației dezechilibrate, precum și din cauza dezechilibrelor hormonale. Femeile sunt predispuse să depoziteze grăsime pe coapse, șolduri și fese, locurile în care apare cel mai des celulita. Dezechilibrele hormonale au un efect negativ asupra fibrelor de colagen, care înconjoară celulele grase. Acestea sunt îngroșate și sunt împinse spre suprafața pielii, rezultând astfel aspectul inestetic de „coajă de portocalăʺ.

Microcirculația deficitară este o altă cauză a celulitei, deoarece nutrienții din alimentele consumate ajung la piele într-o cantitate mai mică. Pielea este mai puțin fermă și își pierde elasticitatea. Atunci când pielea este slăbită, celulele de grăsime sunt împinse și mai mult spre suprafață, accentuând aspectul neplăcut al celulitei.

Cum se poate trata celulita prin intermediul alimentației?

Celulele de grăsime care provoacă celulita nu sunt cele asociate creșterii în greutate, ci sunt cele care se găsesc chiar sub suprafața pielii. De aceea, chiar și persoanele slabe au celulită, pentru că, deși nu au o cantitate excesivă de grăsime în corp, pielea este lipsită de fermitate. Prin urmare, dieta anticelulită nu se adresează neapărat persoanelor care doresc să slăbească, ci și celor care își doresc să – și îmbunătățească aspectul pielii.

Celulita poate fi tratată printr-o dietă adecvată, care este completată de suplimente alimentare ce ajută la întărirea pereților celulelor și a țesutului conjunctiv, pentru a putea menține un nivel optim de hidratare al pielii, pentru a stimula microcirculația și pentru a combate retenția de apă. Acest lucru este necesar, deoarece pereții celulelor sunt compuși din lipide, lecitină și alte elemente pe care nu le poți obține întotdeauna din alimentația zilnică.

Dermisul, adică stratul care se află imediat sub suprafața pielii este compus din colagen și elastin, care provin la rândul lor din aminoacizi și acid hialuronic, formându-se astfel glucozamina. Glucozamina este utilizată de organism pentru a produce alte substanțe chimice implicate în construcția cartilajului, ligamentelor și tendoanelor. Atunci când corpul nu are suficienți aminoacizi la dispoziție, acest lucru nu afectează numai sănătatea pielii, ci și articulațiile.

Ce trebuie să conțină dieta anticelulită?

Lecitina repară țesutul conjunctiv și repară pereții celulelor, contribuind astfel la sănătatea tuturor organelor din corp. În plus, lecitina este foarte bună și pentru memorie și pentru stimularea capacității de concentrare. Lecitina se găsește în soia și produse din soia, conopidă, portocale, roșii, spanac și ouă.

Glucozamina este principalul component care ajută la repararea dermisului și la întărirea țesutului conjuctiv. De asemenea, glucozamina stimulează producția de colagen și elastin. Din păcate, glucozamina se găsește în cantități foarte mici în alimentele pe care le consumi zilnic, necesarul zilnic fiind completat prin suplimente alimentare.

Acizii grași esențiali sunt foarte importanți pentru sănătatea pielii în general. În plus, ajută și la scăderea nivelului colesterolului. Acizii grași esențiali nu sunt produși în organismul uman, putând fi obținuți numai din alimente precum uleiurile vegetale (uleiul de măsline, de migdale, de cânepă etc.), semințele (in, cânepă, dovleac, floarea soarelui), oleaginoase, pește și fructe de mare.

Proteinele sintetizează aminoacizii, care sunt importanți pentru producția de colagen și elastin din organism.  Proteinele se găsesc în toate tipurile de carne (dar este recomadat să eviți carnea grasă), pește, lapte, ouă, soia, legume verzi etc.

Antioxidanții nu sunt esențiali numai pentru sănătatea sistemului imunitar, ci și pentru prevenirea îmbătrânirii premature și menținerea sănătății pielii. Antioxidanții combat efectele negative ale radicalilor liberi și ale mediului (poluare, soare puternic), care pot contribui la apariția celulitei, deoarece slăbesc pielea. Cerealele integrale, fructele, legumele și unele plante sunt surse foarte bune de antioxidanți în alimentația zilnică.

Mineralele și vitaminele din complexul B completează dieta anticelulită, deoarece ajută la metabolizarea tuturor nutrienților din alimentație. Deficiența de minerale poate duce și la alte probleme de sănătate, ca de exemplu boli ale sistemului osos sau boli cardiovasculare. Vitaminele din complexul B se găsesc în cereale integrale, lactate degresate, pește, ouă, carnea de pasăre, legume etc.

Totodată, dieta poate fi completată cu suplimente alimentare care conțin antioxidanți, vitamine din complexul B, acizi grași esențiali, lecitină, glucozamină și calciu, însă este recomandat să îți consulți întâi medicul în privința suplimentelor pe care ar trebui să le iei.

Evită zahărul, sarea în exces, cărnurile și produsele din carne procesată, prăjelile și grăsimile, deoarece toate acestea favorizează apariția celulitei!

Masajul anticelulitic

Dacă tot am vorbit despre ce poți face pentru a elimina celulita „din interiorʺ, prin intermediul alimentației, nu trebuie să neglijezi nici tratamentele pe care le poți aplica pielii. Masajul anticelulitic stimulează microcirculația și oxigenarea țesuturilor în zonele cu probleme.

Efectele sunt cu atât mai bune, cu cât utilizezi și un produs anticelulitic. Îți recomandăm crema Slimbel Reductor, pentru tratarea celulitei și pentru tonifierea pielii. Crema conține ingrediente cu acțiune puternică asupra celulitei, ca de exemplu algele brune, sărurile din Marea Moartă, extractul de boabe de cafea și untul de shea.

Poate că nu vei observa efectele după numai câteva zile, însă în câteva săptămâni vei vedea diferența, dacă îți modifici dieta și nu neglijezi îngrijirea corespunzătoare a pielii în zonele cu probleme.