Rolul vitaminelor în dieta de slăbire - Natur House
vitamine in dieta

Rolul vitaminelor în dieta de slăbire

Vitaminele sunt substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. În timp ce vitaminele singure nu te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, dacă acestea nu se găsesc în cantități suficiente în corp, procesul de pierdere în greutate poate fi mai dificil.

Pentru slăbire, în general se acordă o atenție mai mare numărului de calorii decât vitaminelor. Atunci când urmezi o dietă cu conținut redus de calorii, trebuie să consumi alimente care, de asemenea, conferă organismului toate vitaminele necesare sănătății. Dacă observi că dieta pe care o urmezi poate cauza un deficit în nutrienți și acest lucru îți afectează greutatea, ia în calcul necesitatea completării dietei cu suplimente alimentare.

Vitamina A îmbunătățește metabolismul

Majoritatea persoanelor nu includ în dietă cantitatea recomandată de vitamina A. Această vitamină solubilă în grăsimi joacă un rol important în reglarea hormonilor tiroidieni. Atunci când corpul nu primește suficientă vitamină A prin dieta zilnică, nivelurile acestor hormoni sunt mai scăzute, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție din 2012. Hormonii tiroidieni reglează modul în care celulele corpului utilizează energie, ceea ce afectează rata metabolismului. Când nivelurile hormonilor tiroidieni sunt prea scăzute, anumite părți ale corpului funcționează mai încet, ceea ce poate duce la o scădere a metabolismului.

Include alimente bogate în vitamina A în dieta zilnică, pentru a te asigura că aceasta conține cel puțin 700 până la 900 micrograme zilnic, ajutând la menținerea unui metabolism bun. Multe alimente bogate în vitamina A, dar cu un conținut redus de calorii pot fi incluse în dieta de slăbire, cum ar fi morcovi, ardei rosii, spanac, mango, pepene galben, caise și somon.

Vitamina D contribuie la pierderea în greutate

Nivelurile scăzute de vitamina D sunt mai frecvente la persoanele obeze, potrivit unor studii efectuate în SUA în 2015. În timp ce legătura dintre vitamina D și obezitate nu este clară, oamenii de știință susțin că vitamina D poate juca un rol important în reglarea grăsimii corporale, ceea ce ar putea contribui la creșterea în greutate și la obezitate.

Nivelurile mai ridicate ale vitaminei D din sânge favorizează pierderea în greutate și cercetătorii au sugerat că administrarea suplimentară de vitamina D îi poate ajuta pe cei care urmează o dietă de slăbire să scape de kilogramele în plus mai rapid. De asemenea, s-a constatat că persoanele supraponderale care și-au suplimentat dieta cu calciu și vitamina D au pierdut mai multă grăsime corporală în urma unei diete cu conținut redus de calorii decât persoanele care nu și-au suplimentat astfel dieta.

Pentru a crește aportul de vitamina D, asigură-te că incluzi diverese alimente bogate în vitamina D în dieta zilnică. Printre acestea se numără somonul, ouăle, tonul, precum și laptele care este îmbogățit cu vitamina D.

vitamina C din portocale

Vitamina C susține efortul fizic

Persoanele care sunt supraponderale sau obeze tind să aibă și niveluri mai scăzute de vitamina C. Creșterea aportului de vitamina C te poate ajuta să arzi cu 30% mai multă grăsime în timpul exercițiilor de intensitate moderată, cum ar fi o plimbare rapidă, mersul cu bicicleta sau exercițiile fizice ușoare. Dacă nu obții suficientă vitamină C din alimentele pe care le consumi și faci mișcare regulat, este posibil să îți fie mai greu să slăbești, deoarece corpul nu are suficientă energie, pe care i-o oferă vitamina C.

Adulții au nevoie de 75 până la 90 de miligrame de vitamina C pe zi. Portocalele, broccoli, spanacul, roșiile, ardeii și căpșunile sunt toate surse foarte bune pentru această vitamină solubilă în apă și aduc un aport valoros în ceea ce privește dietele de slăbire.

De ce ai nevoie de vitamine din complexul B

Vitaminele B formează un grup de opt vitamine solubile în apă, care joacă un rol important în metabolizarea alimentelor și transformarea lor în energie. Deoarece ele sunt componente necesare ale metabolismului, ai putea crede că dacă incluzi mai multe vitamine din complexul B în dietă, acest lucru îți va îmbunătăți metabolismul și te va ajuta să scapi mai rapid de kilogramale în plus. Acest lucru este doar parțial adevărat. Deoarece sunt solubile în apă, corpul nu poate stoca aceste vitamine și orice exces pe care îl consumi peste cantitatea de care ai nevoie este eliminat în urină.

Cu toate acestea, asigură-te că dieta zilnică include cantitatea suficientă de vitamine din complexul B, deoarece aceste vitamine te pot ajuta să îți controlezi pofta de mâncare și să îți menții nivelul de energie. Vitaminele din complexul B se găsesc într-o mare varietate de alimente, inclusiv cereale integrale, legume, fructe și carne.

Dacă ai o dietă echilibrată, ce include cinci porții de legume și/sau fructe în fiecare zi, acesta este cel mai bun mod de a te asigura că ai toate vitaminele de care ai nevoie pentru a-ți menține greutatea sub control. Dacă nu reușești să obții vitaminele de care ai nevoie prin alimentație, poți completa dieta cu ajutorul suplimentelor alimentare bogate în vitamine și minerale.