Superfoods care își merită denumirea - Natur House

Superfoods care își merită denumirea

Din punct de vedere nutrițional, superfoods nu există. Termenul a fost inventat, mai degrabă, pentru a atrage publicul și pentru a vinde. Alimentele care au aceste cuvinte pe etichete, totuși, sunt bogate în nutrienți și au numeroase beneficii asupra sănătății. 

Chiar dacă multe ar putea fi descrise ca fiind „super”, e important să înțelegi că nu există un singur aliment, care deține cheia pentru o funcționare normală a organismului. Dacă totuși termenul „superfood” pare să crească în popularitate, ar fi bine să descoperi câteva alimente cu adevărat sănătoase.

Iată 12 superfoods care își merită denumirea:

 

  1. Legume cu frunze verzi – acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți, ce includ zinc, calciu, fier, magneziu și vitamina C și reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2.

Ex: varză kale, chard elvețian, spanac, napi

  1. Fructe de pădure – acestea conțin multe vitamine, minerale, fibre și antioxidanți și sunt eficiente în tratarea unor probleme digestive.

Ex: zmeură, căpșuni, afine, mure, merișoare

  1. Ceai verde – bogat în antioxidanți, acest ceai originar din China, poate fi aliatul de încredere în pierderea kilogramelor în plus.
  2. Ouă – acestea rămân un subiect controversat al domeniului nutriției, dar conținutul lor de vitamina B, vitamina A, fier și antioxidanți, aduce indiscutabil beneficii organismului, în special ochilor.
  3. Nuci și semințe – acestea sunt bogate în fibre, proteine vegetale și grăsimi sănătoase, care pot reduce stresul oxidativ.

Ex: migdale, fistic, alune de pădure, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac

  1. Kefir – acest lapte fermentat ce conține proteine, calciu, vitamina B și potasiu reduce colesterolul, scade tensiunea arterială, îmbunătățește digestia și are efecte antiinflamatoare.
  2. Usturoi – această plantă înrudită cu ceapa, prazul și șalota este o sursă foarte bună de mangan, vitamina C, vitamina B6 și seleniu. Pe lângă reducerea colesterolului, usturoiul susține, de asemenea, sistemul imunitar.
  3. Ulei de măsline – incluzând acest ulei în alimentația ta, poți reduce iflamațiile și bolile de inimă. De asemenea, acesta conține vitaminele E și K, responsabile pentru diminuarea stresului oxidativ.
  4. Ghimbir – această rădăcină a unei plante originare din China este folosită atât ca mirodenie pentru a accentua gustul mâncării, cât și pentru beneficiile sale medicinale.

Poate reduce senzația de greață și poate preveni apariția unor boli psihice.

  1. Turmeric – acest condiment galben aprins este eficient în tratarea rănilor deschise și diminuează durerea.
  2. Somon – acest pește reprezintă una dintre principalele surse de acizi Omega-3, care reduc inflamațiile din corp, ajută la slăbit și previn apariția bolilor de inimă.
  3. Avocado – un fruct bogat în fibre, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, acesta este utilizat în bucătărie ca legumă, de cele mai multe ori

 

Acum că ai o listă plină de superfoods, dă o fugă la cel mai apropiat supermarket, aprovizionează-te cu cele necesare și încearcă aceste alimente în tot felul de rețete ingenioase.

 

Spor la treabă!