Superfoods care își merită denumirea

Din punct de vedere nutrițional, superfoods nu există. Termenul a fost inventat, mai degrabă, pentru a atrage publicul și pentru a vinde. Alimentele care au aceste cuvinte pe etichete, totuși, sunt bogate în nutrienți și au numeroase beneficii asupra sănătății. 

Chiar dacă multe ar putea fi descrise ca fiind „super”, e important să înțelegi că nu există un singur aliment, care deține cheia pentru o funcționare normală a organismului. Dacă totuși termenul „superfood” pare să crească în popularitate, ar fi bine să descoperi câteva alimente cu adevărat sănătoase.

Iată 12 superfoods care își merită denumirea:

 

  1. Legume cu frunze verzi – acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți, ce includ zinc, calciu, fier, magneziu și vitamina C și reduc riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2.

Ex: varză kale, chard elvețian, spanac, napi

  1. Fructe de pădure – acestea conțin multe vitamine, minerale, fibre și antioxidanți și sunt eficiente în tratarea unor probleme digestive.

Ex: zmeură, căpșuni, afine, mure, merișoare

  1. Ceai verde – bogat în antioxidanți, acest ceai originar din China, poate fi aliatul de încredere în pierderea kilogramelor în plus.
  2. Ouă – acestea rămân un subiect controversat al domeniului nutriției, dar conținutul lor de vitamina B, vitamina A, fier și antioxidanți, aduce indiscutabil beneficii organismului, în special ochilor.
  3. Nuci și semințe – acestea sunt bogate în fibre, proteine vegetale și grăsimi sănătoase, care pot reduce stresul oxidativ.

Ex: migdale, fistic, alune de pădure, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac

  1. Kefir – acest lapte fermentat ce conține proteine, calciu, vitamina B și potasiu reduce colesterolul, scade tensiunea arterială, îmbunătățește digestia și are efecte antiinflamatoare.
  2. Usturoi – această plantă înrudită cu ceapa, prazul și șalota este o sursă foarte bună de mangan, vitamina C, vitamina B6 și seleniu. Pe lângă reducerea colesterolului, usturoiul susține, de asemenea, sistemul imunitar.
  3. Ulei de măsline – incluzând acest ulei în alimentația ta, poți reduce iflamațiile și bolile de inimă. De asemenea, acesta conține vitaminele E și K, responsabile pentru diminuarea stresului oxidativ.
  4. Ghimbir – această rădăcină a unei plante originare din China este folosită atât ca mirodenie pentru a accentua gustul mâncării, cât și pentru beneficiile sale medicinale.

Poate reduce senzația de greață și poate preveni apariția unor boli psihice.

  1. Turmeric – acest condiment galben aprins este eficient în tratarea rănilor deschise și diminuează durerea.
  2. Somon – acest pește reprezintă una dintre principalele surse de acizi Omega-3, care reduc inflamațiile din corp, ajută la slăbit și previn apariția bolilor de inimă.
  3. Avocado – un fruct bogat în fibre, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, acesta este utilizat în bucătărie ca legumă, de cele mai multe ori

 

Acum că ai o listă plină de superfoods, dă o fugă la cel mai apropiat supermarket, aprovizionează-te cu cele necesare și încearcă aceste alimente în tot felul de rețete ingenioase.

 

Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top Img