Smoothie-ul este sau nu sănătos?

Smoothie-ul este sau nu sănătos? Ne ajută sau nu în pierderea în greutate?

Răspunsul este foarte simplu: unele smoothie-uri sunt sănătoase și unele nu sunt.
Smoothie-urile făcute doar din fructe și legume întregi și eventual o mică porție de lapte de soia sau lactate fără grăsimi, sunt sănătoase și hrănitoare. Dar dacă încercați să slăbiți, atunci trebuie să acordați mai multă atenție.

Smoothie-ul și pierderea în greutate

Poți să-ți ajuți corpul să piardă în greutate cu o băutură bogată în fibre, fără zahăr adăugat, care este doar cu fructe proaspete, legume și alte alimente? Cel mai probabil nu.
Deși aparent smoothie-ul conține doar fructe și legume proaspete, senzația de sațietate nu este aceeași. Gândiți-vă cum este să mâncați jumătate de ananas, o banană și o portocală comparativ cu a bea un pahar de smoothie proaspăt obținut din cele de mai sus. Răspunsul vine singur: un pahar de smoothie indiferent de ceea ce conține nu ne va oferi aceeași senzație de sațietate ca atunci când mâncăm aceleași produse.
În mod conștient, cercetătorii au descoperit că dacă vom consuma caloriile în formă lichidă vor avea mai puțină sațietate decât consumându-le în formă solidă. Ce este sațietatea? Este opusul foamei. Sațietatea este o măsură a timpului în care rămânem sătui după masă.

Cum să pierdem în greutate

Dacă pierderea în greutate este obiectivul nostru, vom înlătura orice băutură cu calorii, de la băuturi răcoritoare până la ceaiuri dulci și sucuri de fructe. Caloriile lichide, indiferent de sursa lor, nu ne vor reduce pofta de mâncare.
Deci, mai degrabă decât fructe și legume în smoothie, mai bine ne bucurăm de ele in formă naturală. Ca și alternativă desfaceți o banană sau alegeți ca și snack un bol cu morcovi proaspeți. Păstrați mereu un castron mare de fructe proaspete în bucătărie. În acest fel ne vom crea obiceiul de a lua fructe și legume oriunde mergem.

Faceți-vă smoothie-uri proprii ca și alternativă la micul dejun

După cum știți, produsele de panificație sunt populare în aceste zile, însă putem oricând să facem o alegere sănătoasă.
Există alegeri cu adevărat sănătoase, cum ar fi combinațiile de fructe congelate care nu au adaos de zahăr sau suc cu puțin lapte de soia sau migdale sau pur și simplu cu apă plată.

3-¾ porții de fructe

Încercând să compenseze eforturile de a introduce mai multe porții de fructe și legume în dieta lor, mulți oameni apelează la o variantă foarte simplă și la îndemână: smoothie-ul.
Din punct de vedere nutrițional, o jumătate de cană de smoothie echivalează cu o porție de fructe.

Sunt smoothie-urile sănătoase?

Smoothie-urile, în special cele pe care le faci acasă din fructe și legume întregi, sunt bogate în vitamine, minerale și multe alte substanțe nutritive benefice. Trebuie să găsești un echilibru în folosirea fructelor și legumelor în smoothie și introducerea lor în dieta zilnică.

Tips pentru un smoothie gustos:

  • Ananasul și portocala aduc o aromă dulce fructată
  • Banana, pe lângă că este dulce, neutralizează gustul înțepător
  • Căpșunile sunt, de asemenea, alegeri bune pentru smoothie-urile verzi
  • Înlocuiește zahărul cu sirop de agave, miere, ștevie sau struguri
  • Obții un smoothie dulce natural dacă în loc de apă adaugi pepene roșu
  • Adaugă un plus de cremozitate folosind avocado.

Deseori, cele mai bune rețete sunt cele pe care le creăm în aventurile nostre culinare. Ca atare, vă recomandăm să vă lăsați în voia inventivității când vine vorba de smoothie.