Scorțișoara este bogată în substanțe cu proprietăți medicinale puternice.
A fost folosit ca ingredient de-a lungul istoriei, datând din Egiptul Antic. Era obișnuit să fie rar și valoros și era considerat ca un cadou potrivit pentru regi.
În aceste zile, scorțișoara este disponibilă în fiecare supermarket și găsită ca ingredient în diverse alimente și rețete.
Există două tipuri principale de scorțișoară:
Scorțișoară de Ceylon: cunoscută și sub numele de scorțișoară „adevărată”.
Scorțișoară Cassia: varietatea mai comună în ziua de azi și ceea ce oamenii se referă în general drept „scorțișoară”.
Scorțișoara se realizează prin tăierea tulpinilor copacilor de scorțișoară. Scoarța interioară este apoi extrasă și părțile lemnoase eliminate.
Când se usucă, formează fâșii care se ondulează în rulouri, numite bețișoare de scorțișoară. Aceste bețe pot fi măcinate pentru a forma pudră de scorțișoară.
Iată 5 motive pentru care este bine să consumi scorțișoară:
1. Echilibrează zahărul din sânge: încetinește golirea stomacului după masă și ajută la menținerea unui nivel echilibrat al zahărului din sânge.
2. Dacă suferi de diabet de tip 2, un gram de scorțișoară pe zi contribuie la diminuarea nivelului de zahăr, de colesterol și trigliceride din sânge, conform unui studiu american realizat deMinisterul Agriculturii.
3. Scorțișoara conține nutrienți importanți: doar două lingurițe de scorțișoară îți asigură jumătate din doza zilnică recomandată de mangan, dar și cantități semnificative de calciu și fibre.
4. Stimulează activitatea creierului: în perioadele solicitante din punct de vedere intelectual, aroma de scorțișoară îți este benefică.
5. Scorțișoara te ajută să slăbești: persoanele care suferă de sindromul metabolic și sunt rezistenți la insulină pot consuma regulat acest condiment și vor vedea rezultatele.