Deși tot mai multă lume devine conștientă de cât este de important să mănânce sănătos, încă există destul de multe mituri false, pe care le vom dezbate împreună în cele ce urmează.
Pâinea nu e bună
Pâinea este o sursă esențială de carbohidrați, care nu numai că oferă energie, dar sunt importanți și în producerea de serotonină, hormonul fericirii.
Sărurile „gourmet” sunt mai bune decât sarea clasică
Toate sărurile (inclusiv cea roz din munții Himalaya) conțin exact aceeași cantitate de sodiu ca sarea normală de masă, iar orice alte minerale caracteristice sunt într-o cantitate atât de mică, încât nu vei primi niciun beneficiu. Așadar, mai scump nu înseamnă mai bun.
Fructele uscate sunt o gustare sănătoasă
În primul rând, fructele uscate pot fi dăunătoare pentru dantură. Acestea conțin mai puțină apă decât fructele proaspete, ceea ce înseamnă că sunt mai concentrate în nutrienți, inclusiv în zaharuri.
Grăsimile îngrașă
Este incorect să spui că toate grăsimile ar trebui evitate, deoarece există și grăsimi benefice, precum cele din avocado, nuci sau semințe.
Dietele detox sunt vitale pentru un stil de viață sănătos
Curele detox au devenit din ce în ce mai populare în industria de wellness din ultimii ani. Se presupune că acestea îți curăță corpul de toxine, care susțin obezitatea și problemele digestive, dar în realitate acestea nu fac mare lucru. Corpul știe să elimine toxinele singur și, în plus, aceste diete pot fi nesănătoase, deoarece interzic consumul unor alimente bogate în nutrienți.
O dietă echilibrată trebuie să includă carne
Toți nutrienții pe care îi găsești în carne precum fier, vitamina B12 și acizii grași Omega 3, se găsesc și în nuci, verdețuri și soia.
Gustările nu sunt bune
Dacă ți se face foame între mese, o gustare îți poate susține digestia și te poate ajuta să nu mănânci prea mult la următoarea masă.
E nevoie de lactate pentru a asimila calciu
Mulți oameni cred că singura sursă de calciu sunt produsele lactate, dar calciu există chiar și în pâine, verdețuri sau semințe de susan.
Portocalele sunt cea mai importantă sursă de vitamina C
Multe alte fructe și legume conțin cantități mari de vitamina C, mai ales dacă sunt consumate crude și, unde este posibil, cu tot cu coajă: ardeiul roșu, kiwi, varza kale.
După ce ai citit articolul nostru, vei mai crede în aceste mituri?