Importanța și beneficiile sucurilor naturale - Natur House

Importanța și beneficiile sucurilor naturale

Pe lângă faptul că au un gust extrem de plăcut, băuturile naturale din fructe şi legume au numeroase proprietăţi nutritive care ne întăresc sistemul imunitar, protejându-ne sănătatea. Aceste sucuri au un aport caloric mult mai scăzut decât cel al băuturilor carbogazoase şi conţin multe vitamine şi minerale de care corpul nostru are nevoie, şi pe care nu le putem găsi în băuturile din comerţ.

Totodată, o dietă echilibrată, în care sunt incluse şi fresh-urile (evident cu moderație), va fi mult mai eficientă, organismul beneficiind din plin de minerale și vitamine.

Exemple de sucuri:

 

Suc de morcovi şi sfeclă

– sfecla roşie are proprietatea de a stimula oxigenarea ţesuturilor şi este cunoscută ca un bun adjuvant în tratarea cazurilor de leucemie şi cancer, boli de ficat, artrită reumatoidă, intoxicaţii sau varice. În combinaţie cu morcovul, care conţine vitaminele A, B1, B2, C, săruri minerale şi beta-caroten, acest suc poate asigura o parte considerabilă din necesarul zilnic de vitamine.

Suc de mere verzi cu kiwi

– acest suc surprinde prin culoare şi aromă, şi are un aport excelent de vitamina C, fibre, potasiu, magneziul, vitamina E. Este cunoscut faptul că sucul de kiwi conţine enzime care ajută la eliminarea toxinelor din colon, şi are de asemenea proprietăţi în tratarea astmului. Merele, la rândul lor, reglează nivelul insulinei din sânge, reduc colesterolul, protejând sănătatea venelor şi a gingiilor.

Suc de pepene roşu

– acest fresh conţine vitamina A, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu şi mulţi alţi nutrienţi. Pepenele este vestit pentru tratamentul adjuvant împotriva reumatismului, acneei sau constipaţiei.

Suc de roşii cu ţelină

– acest suc este cunoscut pentru reducerea riscului de afecţiuni vasculare, rosiile având de asemenea proprietatea de a reduce presiunea sângelui şi de a proteja sistemul respirator. Ţelina are un conţinut ridicat de vitamine: A, B, C şi minerale precum potasiu, calciu sau magneziu şi întăreşte sistemul imunitar în perioadele de convalescenţă sau epuizare

Suc de portocale cu ghimbir

– în acest amestec se adaugă o bucată mică de ghimbir, deoarece acesta este extrem de aromat. Acest suc ajută foarte mult în cazurile de gripă cu febră, portocala conţinând vitaminele A, B, C, fosfor, fier, potasiu, magneziu şi calciu. Ghimbirul stimulează digestia, îmbunătăţeşte memoria şi are proprietăţi antibacteriene.

Deseori, cele mai bune rețete sunt cele pe care le creăm în aventurile noastre culinare, experimentand mai multe combinatii. Ca atare, vă recomandăm să vă lăsați în voia inventivității când vine vorba de sucuri.

Supliment:

https://natur-house.ro/produse/anti-imbatranire-si-energizare/juvenki/