Plimbările în aer liber absolut necesare pentru sănătatea ta! O simplă plimbare îmbunătăţeşte respiraţia, măreşte bătăile inimii, calmează nervii, măreşte pofta de mâncare, creşte rezistenţa la oboseală. Chiar şi plimbările lente vor înviora organismul. Plimbările regulate pe jos vor consolida muşchii, articulaţiile, ligamentele, tot sistemul muscular şi scheletic, eliminând astfel procesele stagnante din organism. Plimbările în natură ajută atât la arderea caloriilor cât şi la mărirea capacităţii de concentrare, iar interacţiunea cu natura oferă unele efecte similare cu meditaţia.
Știai ca?
– În timpul plimbării este necesar să respirăm corect, inspirând regulat pe nas şi expirând pe gură, astfel avem grijă ca aerul nepurificat şi rece să treacă prin cavitatea nazală pentru a se curăţa şi purifica. De asemenea mersul trebuie să fie liber astfel încât braţele să se mişte în voie.
– Pentru ca plimbarea prin aer curat să calmeze şi să relaxeze sistemul nervos este necesar să ne debarasăm de orice obligaţie sau grijă, cel puţin pentru moment. După o zi grea de muncă, o plimbare de jumătate de oră va face ca toate greutăţile să se diminueze.
– Plimbările în aer liber favorizează menţinerea memoriei bune precum şi îmbunătăţirea acesteia. De asemenea, mersul pe jos poate înlocui cu succes o cafea – va avea acelaşi efect energizant şi va spori capacitatea de concentrare a creierului.
– Este absolut necesar să introducem în programul zilnic plimbările în aer liber, mai ales dacă nu avem timp să mergem la sală sau dacă avem un program de lucru prea solicitant. Cele mai indicate locuri pentru plimbările zilnice sunt cele în apropierea unui lac sau izvor – murmurul apei va oferi un plus de relaxare a minţii şi a creierului. Pentru a beneficia de o plimbare relaxantă în aer liber, alegem locurile mai aproape de natură, parcuri, alei, departe de blocuri şi ambuteiaje, departe de gălăgia oraşului.