Cum revenim după post la o alimentație echilibrată: 4 reguli de urmat

Cum revenim după post la o alimentație echilibrată: 4 reguli de urmat

Postul trebuie abordat cu seriozitate atât la început, cât și la final. Ieșind din post, ar trebui să acorzi o atenție sporită alimentației.

Deoarece timp de 4 săptămâni organismul tău s-a obișnuit cu alimente foarte ușoare, dietetice, acesta a început să producă mai puține enzime pentru a descompune alimentele grele, în special carnea și peștele. Și dacă în perioada imediat următoare în care te așteaptă multe mese festive, aflându-te la o masă încărcată cu bucate bogate în calorii, nu ții cont de câteva reguli simple, totul se poate încheia cu probleme grave, mai ales pentru pancreas, ficat și stomac.

Te întrebi cum să ieși din post corect și fără a dăuna sănătății? Haide să descoperim împreună!Cel mai important lucru este să nu te grăbești să revii la alimentatia dinaintea postului. Trecerea trebuie să fie treptată. Pentru că urmează o perioadă festivă, în timpul căreia toată lumea va avea timp să simtă vacanța din plin și să încerce tot ce este mai delicios, în primul rând, trebuie
să combini mâncarea în porții mici.

Nu amesteca multe feluri de mâncare

Trebuie amintit că o varietate de feluri de mâncare nu este benefică – este mai bine să te limitezi de la început la un singur fel de mâncare. De exemplu, pot fi bucate care conțin proteine ​​din lapte, începe cu ele, deoarece sunt mai ușor de digerat decât proteinele din carne sau pește. Poți începe masa festivă cu brânză cu conținut scăzut de grăsime. Dar mănâncă o
bucată mică. La următoarea masă (de preferință a doua zi) încearcă o bucată de pește cu conținut scăzut de grăsime, de preferință înăbușit. Și abia după 2-3 zile poți gusta carne, cum ar fi cea de pui. Nu salam sau carne de porc. Nu trebuie să amesteci mai multe feluri de mâncare într-o farfurie.

Ascultă-ți corpul

După fiecare masă, ascultă-ți corpul. Dacă te simți inconfortabil după ce ai mâncat un anumit tip de aliment sau fel de mâncare, atunci inlocuieste-l cu ceva mai ușor prima perioadă. Nu uita să te deplasezi mai mult între mese pentru a facilita digestia. Bea multe lichide, dar încearcă să nu bei în timpul mese. Mai bine, bea jumătate de pahar de apă înainte de a mânca – acest lucru
facilitează procesul de digestie și împiedică supraalimentarea.

Te ajută enzimele digestive

Munca stomacului poate fi facilitată și cu ajutorul preparatelor cu enzime digestive, intrucat organismul s-a dezobișnuit să producă anumite enzime pe perioada postului, iar cele pe care le produce nu sunt în stare să facă față alimentelor grele.

Consumă verdețuri și condimente care ajută organismul să intre în rutina normală. Nu uita că pentru o digestie bună, organismul are nevoie de fibre: legume și fructe. Ai mare grijă cu produsele de patiserie proaspete. Nu consuma dulciuri, chipsuri, suc dulce, nuci sărate – pe scurt, tot ceea ce poate dăuna organismului.

De asemenea, îți recomandăm flacoanele Vivat Digest, care sunt caracterizate prin prezența extractelor de ananas și papaya, deosebit de bogate în enzime proteolitice capabile să sprijine procesul digestiv și să acționeze împotriva balonării care însoțește adesea mesele mai mult sau mai puțin bogate.

Consumă alcoolul în doze mici

Principalul lucru – nu te grăbi, mănâncă încet și mesteca bine. Masa ar trebui să dureze cel puțin 20 de minute. De asemenea, ar trebui să fii atent la alcool: este preferabil un vin roșu de calitate bună. Este bine de știut că alcoolul în doze mici favorizează digestia, iar în doze mari dăunează organismului.