Crude sau gătite: cum sunt mai bune legumele și fructele? - Natur House

Crude sau gătite: cum sunt mai bune legumele și fructele?

Iată câteva legume și fructe populare și cele mai sănătoase moduri de a le prepara.
Roșii
Roșiile conțin un antioxidant numit „licopen”, a cărui cantitate crește cu 35% după 30 de minute
de gătit roșiile la 88 de grade Celsius. Pe de cealaltă parte, gătitul a redus nivelurile de vitamina
C din roșii.
Spanac
Frunzele verzi precum spanacul conțin mai mult calciu gătite decât crude. Nutrienții precum
fierul, magneziul și zincul sunt, de asemenea, mai ușor absorbiți atunci când spanacul este
gătit. În plus, spanacul se micșorează dramatic când este gătit, așa că mănânci mult mai mult
din el când este preparat în felul acesta, decât atunci când este servit crud.
Varză Kale
La varza Kale este puțin mai dificil. Este plină de vitamina C, iar aceasta se distruge atunci când
varza este gătită. Dar conține și calciu, iar prin gătit, corpului tău îi este mai ușor să absoarbă
acest nutrient important. Varza crudă poate fi dificil de digerat pentru unii oameni, așa că
încearcă să o fierbi mai bine. Această modalitate de preparare înmoaie fibra, păstrând nutrienții.
Broccoli
Consumă broccoli și conopidă crude. Dacă nu-ți place gustul sau textura acestor legume în
stare crudă, atunci ia în considerare fierberea lor ușoară. Acest lucru le va înmuia fără a elimina
nutrienții, pe care îi conțin. Spre deosebire de prăjirea în ulei, fierberea păstrează cea mai mare
parte a glucozinolatului din broccoli și conopidă. Acesta este un compus sănătos care poate
preveni afecțiunile digestive.
Morcovi
Nu trebuie să ronțăi la morcovi cruzi, dacă nu vrei asta. Îi poți fierbe sau sota. Aceste metode
light de gătit vor păstra intacte conținuturile de antioxidanți și vitamina C. Morcovii fierți au, de
asemenea, niveluri mai ridicate de beta-caroten, un antioxidant transformat în vitamina A, care
ajută la sănătatea ochilor, precum și la creșterea oaselor și la imunitate.
Ceapă
Deși ceapa este sănătoasă atunci când este consumată atât crudă, cât și gătită, ceapa crudă
are agenți antiplachetari, care ajută la prevenirea bolilor de inimă.
Usturoi
În mod similar, usturoiul este mai degrabă sănătos crud decât gătit. Atât usturoiul crud, cât și cel
gătit sunt bogați în seleniu, un antioxidant care poate reduce riscul apariției unor boli
cardiovasculare și care poate controla tensiunea arterială crescută.
Fructe
Fructele crude sunt pline de vitamine, minerale și, adesea, fibre, precum și antioxidanți și alți
nutrienți. Unor persoane le place să gătească fructele, deoarece zahărul natural se
concentrează, ceea ce face ca gustul fructelor să fie și mai dulce. Atâta timp cât nu adaugi
zahăr în plus în timpul procesului de gătit, lichidul folosit pentru a găti fructele este sănătos, la
fel cum este și cu legumele fierte.
Concluzia este să nu stresezi prea mult despre cum îți mănânci fructele și legumele. Doar
asigură-te că nu lipsesc din alimentația ta.
În plus față de fructe și legume, Natur House are pentru tine o recomandare de supliment și
anume, Juvenki capsule. Acesta este o sursă esențială de vitamine, minerale și antioxidanți,
care regenerează corpul și îl protejează de radicalii liberi. Pentru mai multe informații,
contactează consultantul Natur House.