Ce trebuie să mâncăm înainte și după antrenamentul la sală?

Ce trebuie să mâncăm înainte și după antrenamentul la sală?

Chiar atât de importantă este alimentația pentru antrenamentul nostru, ce trebuie să mâncam înainte și după sală? Cei mai conștiincioși dintre noi încă nu au renunțat la rezoluția lor de anul nou și mai merg la sală, pentru a avea un corp frumos. Alții au renunțat sau poate nu au obținut rezultatele dorite și stau pe gânduri dacă să mai meargă sau nu. Oare am fost atenți la alimentația noastră înainte și după antrenamentul la sală?

Alimentația înainte de sală
Nu săriți peste masa dinaintea antrenamentului pentru că nu veți avea energia de a termina antrenamentul. Este obligatoriu să mâncam înainte cu cel puțin două sau trei ore de antrenament. Această masă trebuie să fie destul de consistentă și să fie alcătuită din carbohidrați complecși cu indice glicemic scăzut și proteine (pește, carne roșie sau albă). Aceste alimente duc la o energie cu eliberare lentă și la o digestie mai îndelungată, pe parcursul a câteva ore și astfel vom putea termina un antrenament intens.

Ce trebuie evitat înainte de sport sunt alimentele grase, pentru că au tendința de a te face lent și pot scădea nivelul de energie. De asemenea, nutriționiștii de la Natur House recomandă pe lângă regimul alimentar să luăm și capsule Alpinat CLA, care refac masa musculară, scade colesterolul și accelerează metabolismul.
Nu ai nevoie de gustări în timpul antrenamentului, dacă acestea nu durează mai mult de o oră. Este chiar de evitat mâncatul în sala de fitness, care doar va ruina efortul tău fizic.
Hidratarea este foarte importantă, așa că nu uita să te hidratezi înainte, în timpul și după antrenament, pentru a preveni deshidratarea.
Alimentația după sală
Poate că doamnele sunt tentate să nu mănânce după antrenament, “să nu pună la loc caloriile arse la sală”, dar este greșit. Nu trebuie să ne înfometam. Am lucrat, iar corpul nostru și-a golit rezervorul de energie, dacă nu-i oferim noi nutrienți corpului, acesta va lua din aminoacizii din mușchi, iar efortul nostru făcut la sală este în zadar. Ați putea servi pui la grătar și legume sote sau somon la cuptor cu broccoli și conopidă. Dacă
sunteți vegetarieni ați putea servi după antrenament hummus și legume asortate.
Pe de altă parte, s-ar putea să fie unii dintre noi care după antrenament avem o poftă nebună de ceva dulce și vrem cumva să ne recompensăm. Ai ars o grămadă de calorii, cât rău pot face câteva calorii dintr-un baton de ciocolată? Nici nu aveți idee. Foarte mulți au tendința de a consuma mai multe calorii după sală, decât numărul caloriilor arse în timpul antrenamentului. Astfel nu veți observa nici o schimbare după atât efort
depus. Dacă într-adevăr iți dorești rezultate, trebuie să rămâi disciplinat.
În concluzie, nu uita că alimentația are un rol foarte important în antrenamentele tale.
Greutatea noastră depinde în mare parte de alimentația pe care o avem, dar și de mișcarea pe care o facem, de hidratare și de calitatea somnului.
Dacă vrei să afli ce tip de dietă ți se potrivește, în funcție de stilul tău de viață și de nivelul de activitate fizică, cere sfatul unui specialist în nutriție în oricare din centrele Natur House. În funcție de obiectivele tale, vei primi un plan alimentar corespunzător și recomandări nutriționale care te vor ajuta să găsești echilibrul de care ai nevoie pentru o alimentație corectă și un stil de viață sănătos.