Alimente care îți stimulează funcția creierului

Alimente care îți stimulează funcția creierului

Alimentația pe care ne-o alegem este foarte importantă pentru starea noastră de bine și mai ales concentrarea noastră.
Astfel, te invit să parcuri următoarele rânduri pentru a vedea ce este bine să consumi pentru o zi plină de energie și un creier sănătos.

Uleiul de pește face minuni .

Peștele este o sursă bună de acizi grași omega-3. Ajută la formarea de membrane în jurul fiecărei celule din corp, inclusiv celulele creierului. Prin urmare, pot îmbunătăți structura celulelor creierului numite neuroni.
Persoanele cu un nivel ridicat de omega-3 au un flux de sânge crescut în creier.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră conține cacao, un puternic antioxidant.
Antioxidanții sunt deosebit de importanți pentru sănătatea creierului, deoarece acest organ este foarte sensibil la stresul oxidativ, ceea ce contribuie la degradarea lui în timp.
Ciocolata neagră încurajează creșterea neuronilor și vaselor de sânge în părți ale creierului implicate în memorie și învățare. De asemenea, pot stimula fluxul de sânge în creier.

Fructele de pădure
La fel ca ciocolata neagră, multe fructe de pădure conțin antioxidanți.
Antioxidanții din fructe de pădure includ antocianină, acid cafeic, catechină și quercetină.
Consumarea lor ajută la:
● îmbunătățirea comunicării între celulele creierului
● reducerea inflamației în întregul corp
● ajută celulele creierului să formeze conexiuni noi, stimulând învățarea și memoria
● reducerea sau întârzierea bolilor neurodegenerative legate de vârstă

Nucile și semințele
Consumarea mai multor nuci și semințe poate fi bună pentru creier.
Nucile și semințele sunt, de asemenea, surse bogate de vitamina E, care protejează celulele de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, creierul lor poate fi expus la această formă de stres oxidativ și, prin urmare, vitamina E poate susține sănătatea creierului la vârste înaintate.

Avocado
O sursă de grăsimi nesaturate sănătoase.
Consumul de grăsimi monosaturate reduce tensiunea arterială, iar tensiunea arterială ridicată este legată de declinul cognitiv.

Ouă
Răsfață-te din când în când cu un mic dejun pe bază de ou și creierul tău îți va mulțumi. Sunt o sursă excelentă de vitamine B6 și B12 cât și acid folic. Ouăle previn întârzierea cognitivă.