Pilaf de dovlecei cu quinoa - Natur House

Pilaf de dovlecei cu quinoa

Ingrediente

(pentru 3 porții)
  • O jumătate de ceașcă de quinoa;
  • 2 linguri de ulei de măsline exravirgin;
  • 2 dovlecei mici, dați pe răzătoare;
  • Un morcov mic, dat pe răzătoare;
  • Un praf de chimen (pisat).

Rețeta

Quinoa are un gust asemănător cu al nucilor și conține o mare cantitate de proteine. Îl găsești la magazinele cu produse naturiste și îl poți include in meniurile tale. Uite o rețetă de pilaf de dovlecei cu quinoa, foarte gustos și hrănitor.

Pune într-o cratiță boabele de quinoa împreună cu o lingură de ulei de măsline și lasă-le să se rumenească. Adaugă apoi apa și lasă să fiarbă la foc mediu, timp de 15-20 de minute, până când boabele de quinoa devin translucide.

Separat, într-o altă cratiță, pune dovleceii și morcovul (pe care le-ai ras în prealabil), adaugă o lingură de ulei de măsline și praful de chimen și lasă să fiarbă înăbușit 3-5 minute.

Amestecă apoi bine dovleceii cu boabele de quinoa, înainte de a servi pilaful la temperatura camerei.

Poftă bună!