Lipidele, vitaminele si sarurile minerale - Natur House

Lipidele, vitaminele si sarurile minerale

  • Grasimile sau lipidele: Desi mai rare decat carbohidratii, grasimile sau lipidele produc de doua ori mai multa energie. Fiind un combustibil compact se stocheaza cu succes pentru utilizare ulterioara, pentru situatiile in care aportul de hidrati este redus. S-a constatat ca grasimile saturate ridica nivelul de colesterol din sange, in timp ce grasimile nesaturate tind sa il reduca. In orice caz, alimentele bogate in grasimi trebuie consumate cu moderatie.
  • Vitaminele: Sunt necesare in cantitati mai mici, lucru care nu le face sa fie mai putin importante. Fara ele, organismul nu poate sa profite de elementele constructive si energetice care sunt administrate prin alimentatie.
  • Sarurile minerale: In proportii mai mici sunt necesare si sarurile minerale care au o functie de reglare. Calciul, fosforul, sodiul, clorul, magneziul, fierul si sulful sunt esentiale si sunt necesare intr-o proportie mai mare. Zinc, cupru, fluor, crom si mangan sunt alte minerale importante pentru organism. Lipsa unor substante nutritive esentiale poate fi atenuata cu unele tipuri de suplimente nutritive, pe care un nutritionist le poate recomanda.

Desi mai rare decat carbohidratii, grasimile sau lipidele produc de doua ori mai multa energie. Vitaminele sunt necesare in cantitati mai mici, lucru care nu le face sa fie mai putin importante. In proportii mai mici sunt necesare si sarurile minerale care au o functie de reglare.